ΚοινωνίαΑρχείο

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

Απάντηση στην τοποθέτηση της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι η μετάληψη δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών έδωσε η Εθνική Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με ανακοίνωσή της, αμέσως μετά την ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» είπαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Σημειώνεται ότι οι ειδικοί της Επιτροπής τόνισαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του (σ.σ.: για τον κορονοϊό), ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».