ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τον κορωνοϊό – Τι είπαν Νίκας, Σχοινοχωρίτης, Διαμαντόπουλος

Η αντιμετώπιση προβλημάτων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα οποία συνδέονται με τον κορωνοϊό, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, παρουσία και του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρη Σχοινοχωρίτης, ο γενικός διευθυντής Υγείας και οι διευθυντές των Υπηρεσιών Υγείας των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχοινοχωρίτης: Μείζον εθνικό θέμα ο κορωνοϊός 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Πελοποννήσου Δημήτρης Σχοινοχωρίτης σημείωσε: «Ο κορωνοϊός είναι ένα μείζον εθνικό θέμα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό της υγιεινής προσπάθειας του καθενός μας έτσι ώστε να μην μολύνουμε τον συνάνθρωπό μας». 

Ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Βασίλης Διαμαντόπουλος που είναι και Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος κορωνοϊού στην Πελοπόννησο ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια, παρ’ όλα αυτά πρέπει να είμαστε στις επάλξεις για ενδεχόμενο κρούσμα, χωρίς πανικό».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος δήλωσε: «Πρέπει να τηρούμε τα απλά πράγματα, ο ιός αν δεν βρει πύλη εισόδου δεν μπορεί να μπει στον οργανισμό από τον αέρα».

Βίντεο με δηλώσεις από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για πρόληψη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συναδρίασή του έλαβε την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Τα χρήματα θα δοθούν μεταξύ άλλων για αγορά οικίσκων που θα διατεθούν σε Κέντρα Υγείας για να ελέγχονται ύποπτα κρούσματα ενώ θα δοθούν χρήματα για τις ανάγκες εκπαιδευτικών μονάδων, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Νίκας: Να υπάρξει κατάλληλη εποπτεία των παιδιών

Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, λογική και όχι προσωπική τακτική επισήμανε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως οι Περιφέρειες είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ωστόσο λύση δεν είναι να κατεβάσουν ρολά αλλά να λειτουργήσουν υποτυπωδώς.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κλείσιμο των σχολείων και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κατάλληλη εποπτεία των παιδιών, γιατί διαπίστωσε πως σήμερα οι καφετέριες της Τρίπολης ήταν γεμάτες.

Επανέφερε το θέμα της απουσίας κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας θέσει το θέμα στο Μαξίμου, χωρίς να πάρει ακόμα κάποια απάντηση.

Στην συζήτηση του ΠεΣυ έγινε λόγος για ακόμα μια φορά στην δεδομένη απουσία κρεβατιών ΜΕΘ στη Πελοπόννησο, αφού αυτά δεν ξεπερνούν τα 20.