ΟικονομίαΑρχείο

Γενναίες μειώσεις σε επιχειρήσεις, εξαγγέλλει ο Κωστούρος

Την ελάφρυνση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του Δήμου Ναυπλιέων εξήγγειλε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στην μείωση επισκεπτών και τουριστών λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε ότι «η οικονομία θίγεται βάναυσα από όλη αυτή τη διαδικασία». Πρόσθεσε ακόμα ότι «εμείς έχουμε συζητήσει και επεξεργαστεί κάποια μέτρα τα οποία θα μπορέσουν να ελαφρύνουν λίγο τους επιχειρηματίες σε ότι αφορά με τις σχέσεις τους με το δήμο».

Αναφέρθηκε σε πολύ γενναίες μειώσεις σε ότι αφορά αυτά που πληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις προς το δήμο.

Ο κος Κωστούρος είπε ότι «εξετάζουμε και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε κάποια μέτρα που έχουν να κάνουν με ελάφρυνση όλων των δημοτικών φόρων στο μέτρο που μπορούμε και στο μέτρο που μας αναλογεί, έτσι ώστε οι επαγγελματίες μας σε ότι αφορά το δήμο να μπορούν να λειτουργήσουν έχοντας λιγότερο βάρος».

Δημήτρης Κωστούρος

Παράλληλα σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ναυπλίου, στο ίδιο πνεύμα, τονίζει: «Η χώρα μας βρέθηκε μπροστά σε μια πρόκληση, ωστόσο ο Δήμος Ναυπλιέων από την αρχή έλαβε προληπτικά μέτρα αντιμετωπίζοντας την επιδημία, σύμφωνα με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή είναι μεγάλες και επεξεργαζόμαστε μέτρα για ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων του Δήμου μας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».