ΚοινωνίαΑρχείο

Στα σπίτια τους και οι Πρόσκοποι της Πελοποννήσου

Εναλλακτικά, «εξ’ αποστάσεως» προγράμματα εφαρμόζουν στο εξής οι Πρόσκοποι της Πελοπονήσου, αφού με απόφαση του Περιφερειακού Έφορου Προσκόπων Ανατολικής Πελοποννήσου Γιάννη Παπαγεωργάκη, αναστέλλονται όλες, ανεξαιρέτως, οι Προσκοπικές δράσεις για δύο εβδομάδες.

Όπως ανακοινώνεται «μετά την απόφαση λήψης μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορoνοϊού, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες από την Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. , θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μελών μας, αναστέλλονται όλες, ανεξαιρέτως, οι Προσκοπικές δράσεις στην Περιφέρειά μας για δύο εβδομάδες.

Επιστημονικά, η απόφαση πάρθηκε λόγω 2 νέων δεδομένων: α) ο ιός μεταδίδεται από άτομα που νοσούν ήπια ή δεν νοσούν καθόλου και β) τα παιδιά κρατούν για περισσότερο χρόνο, μεγάλο μέρος του ιού στον οργανισμό τους και θα μπορούσαν να τον διασπείρουν στην κοινότητα ακόμη και αν δεν νοσούν».

Όπως τονίζει ο κος  Παπαγεωργάκης «καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενεργοποιώντας τη φαντασία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε εναλλακτικά, «εξ’ αποστάσεως» προγράμματα για τα τμήματά μας, στα οποία το κάθε παιδί θα συμμετέχει από το σπίτι του, έτσι ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, έστω και από μακριά…

Ζούμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά η ψυχραιμία, η πρόληψη και η ατομική συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών, είναι η σωστή αντιμετώπισή της.

Για εμάς τους Προσκόπους τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αρκεί να θυμόμαστε: «…ένας για όλους»!