ΚοινωνίαΑρχείο

Θα μολυνθούμε σχεδόν όλοι;

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Ο κ. Christian Drosten, επικεφαλής ιολόγος στο Charité, δήλωσε ότι πιθανώς το 60 έως 70% των ανθρώπων θα μολυνθεί από τον ιό – ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές σε ποια χρονική περίοδο θα συμβεί αυτό, αναφέρει το περιοδικό Focus.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: όσο ταχύτερα ο ιός εξαπλώνεται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. “Σε ακραίες περιπτώσεις, η επιδημία είναι συνθλίβει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, εξηγεί ο Renn και συμπληρώνει ότι “τα νοσοκομεία δεν είναι σχεδιασμένα για δεκάδες χιλιάδες άρρωστους ανθρώπους”. Ortwin Renn. Ο ερευνητής κινδύνου είναι επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Έρευνας Μετασχηματιστικής Βιωσιμότητας (IASS) στο Πότσνταμ.

Ο πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας υγείας Andreas Gassen υποθέτει επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μολυνθεί πριν τελειώσει η εξάπλωση. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «μόλυνση» της κοινωνίας.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό διαρκεί η “μόλυνση”. Ο Gassen εξήγησε στην “Neue Osnabrücker Zeitung”: «Μπορεί να διαρκέσει τέσσερα ή πέντε χρόνια. Όσο πιο γρήγορα αυξάνεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση για την υγειονομική περίθαλψη».