ΚοινωνίαΑρχείο

Μέτρα στις εισόδους των χωρών

Όπως αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό FOCUS, οι χώρες προσπαθούν στα σύνορα να εμποδίσουν την μετάδοση του κορωνοϊού.

Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυξάνονται οι έλεγχοι εισόδου σε πολλά εθνικά σύνορα – συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων της θερμοκρασίας του σώματος, των μέτρων καραντίνας σε ύποπτες περιπτώσεις και των απαγορεύσεων εισόδου:

ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε ότι τα σύνορα θα είναι κλειστά για τους αλλοδαπούς από την Ευρώπη. “Θα αναστείλουμε όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες”, είπε. Αυτό δεν ισχύει για τους ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Αμερικανοί που προέρχονται από την Ευρώπη θα πρέπει να υποβληθούν σε κατάλληλες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 11:59 μ.μ. την Παρασκευή (4:59 π.μ. Μεσευρωπαϊκή ώρα, Σάββατο)

ΙΤΑΛΙΑ: Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte είπε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια και σχεδόν όλα τα καταστήματα θα κλείσουν. Μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά. Οι περίπου 60 εκατομμύρια κάτοικοι ολόκληρης της χώρας θα πρέπει να μένουν στο σπίτι αν είναι δυνατόν. Σε όλη την Ιταλία, τα ταξίδια σε άλλα μέρη επιτρέπονται μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Στη Ρώμη, για παράδειγμα, οι επιβάτες λαμβάνουν «κάρτες εξόδου» κατά την αναχώρηση, όπου πρέπει να εισάγουν τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τα στοιχεία πτήσης τους, ώστε να μπορούν να βρεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΑΥΣΤΡΙΑ, όλοι οι ταξιδιώτες ελέγχονται τώρα στα σημεία διέλευσης των συνόρων προς την Ιταλία, για παράδειγμα στο Pass Brenner.

ΚΥΠΡΟΣ: Όποιος ταξιδεύει από τη Γερμανία στην Κύπρο πρέπει να περιμένει να περάσει 14 ημέρες σε καραντίνα λόγω του ιού της κορώνας. Μια καραντίνα 14 ημερών υπό ιατρική επίβλεψη έχει ακόμη παραγγελθεί για ταξιδιώτες από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και το Ιράν, ανέφερε το κυπριακό ραδιόφωνο.

ΜΑΛΤΑ: Μια καραντίνα 14 ημερών ισχύει για όλες τις καταχωρίσεις από τη Γερμανία.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Αύξηση των ελέγχων εισόδου και των υγειονομικών ελέγχων στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα. Οι Γερμανοί που δεν έχουν κατοικία στη Σλοβενία ​​πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό πιστοποιητικό SARS-CoV-2 σε σλοβενικά, ιταλικά ή αγγλικά, τα οποία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τρεις ημέρες.

ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΣΑΝΤ και ΟΥΓΑΝΤΑ: Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία πρέπει να πάνε σε αυτοαπομόνωση  για δύο εβδομάδες. Όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.