ΡεπορτάζΑρχείο

Ένα δάκρυ για τις Μπανιέρες στο Ναύπλιο (Video)

Το δάκρυ που κύλησε στα μάτια της ηλικιωμένης Ναυπλιώτισσας, που έκανε τον καθημερινό της περίπατο περνώντας από την παραλία των παιδικών της χρόνων, στις Μπανιέρες δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο που βρίσκεται όλη μέρα εκεί, παρακολουθώντας το μπάζωμα της θάλασσας που είναι σε εξέλιξη.

Η απορία όλων είναι εμφανής. Όπως λέει στο video ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Λυμπέρης «δεν καταλαβαίνω τί θέλουν να φτιάξουν. Εδώ είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις. Εδώ μάθαμε μπάνιο». Την ίδια απορία έχουν όλοι καθώς περνώντας από τις Μπανιέρες έκπληκτοι αντικρίζουν τις εργασίες που γίνονται αλλάζοντας το τοπίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο θαλάσσιος γερανός από το πρωί ρίχνει τεράστιες πέτρες στη θάλασσα, κατά μήκος του κτίσματος, δίπλα στη μοναδική μικρή παραλία που βρίσκεται εντός της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί σιωπούν για το μπάζωμα της θάλασσας, δίπλα στη Γλώσσα;

Από τους υπευθύνους του Λιμενικού Ταμείου, πέρασε το πρωί από το σημείο, μόνο ένας υπάλληλος, ενώ αισθητή είναι η απουσία κάποιας διευκρινιστικής δήλωσης από τη Δημοτική Αρχή για το θέμα που απασχολεί τους ντόπιους τις τελευταίες ημέρες.

Οι μόνες δηλώσεις και διευκρινήσεις που έχουν δοθεί είναι όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όταν ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες του μπαζώματος.

Στο σημείο εκτός από τον κόσμο που βρίσκεται ή περνά και παρακολουθεί δεν βρίσκεται ούτε το Λιμεναρχείο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε γίνει πριν από καιρό, η ημερομηνία για τις εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου θα  εξέπνεε στις 9 Μαρτίου. Έκτοτε δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με νέα παράταση.