ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σύμβουλοι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον στις συνεδριάσεις του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Να δοθεί λύση για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ώστε να μην συνωστίζονται οι σύμβουλοι, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης, σε σχέση και με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού.

Όπως σημειώνουν:

«Αποφασίσαμε να απουσιάσουμε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 11/03/2020. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό αναφέρουν την αποφυγή και απαγόρευση συγκεντρώσεων – συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων και εμείς φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παρευρεθούμε σε μια αίθουσα με τουλάχιστον 100 άτομα να παρίστανται.

Έχουμε επισημάνει πολλάκις στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου το μεγάλο πρόβλημα χώρου που υφίσταται με τους Περιφερειακούς Συμβούλους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων πριν ξεσπάσει η πανδημία αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού πολλαπλασιάζεται.

Σεβόμενοι λοιπόν τις κυβερνητικές αποφάσεις και κατανοώντας ότι διανύουμε μια περίοδο κρίσης για τη δημόσια υγεία, θεωρούμε την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ατυχή, άστοχη και άσκοπη αφού δεν λαμβάνει υπόψιν την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 726 8-3-2020).

Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το μεγάλο αυτό ζήτημα και να υπάρχει κοινή γραμμή ανάμεσα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την παύση των συνεδριάσεων, διότι άλλου βλέπουμε να γίνονται κανονικά οι συνεδριάσεις και άλλου να ακυρώνονται. Είναι απαράδεκτο ακόμα να συνεδριάζουν επιτροπές γνωμοδοτικού χαρακτήρα και η Οικονομική Επιτροπή. Προτείνουμε την αναδιαμόρφωση της αίθουσας που συνεδριάζει το ΠΕ.ΣΥ αλλά και των χώρων υγιεινής, ώστε να πληρούν τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις προφύλαξης των παρευρισκομένων για τη μετάδοση του ιού κι αν αυτό δεν κρίνεται εφικτό θα πρέπει να αναπτύξει τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες δημιουργώντας μια σύγχρονη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, η οποία θα είναι και εξαιρετικά χρήσιμη και όταν η κρίση αυτή τελειώσει.

Ελπίζουμε οι προτάσεις μας αυτές να  ληφθούν σοβαρά υπόψιν και αναμένουμε εξελίξεις – λύσεις για το θέμα των συνεδριάσεων.

Από τη στιγμή όπου μιλάμε για μία πανδημία που έχει επηρεάσει τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας αυτό που προέχει, είναι η Δημόσια Υγεία.

Με ευθύνη των Υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ατομική ευθύνη και υπεύθυνη στάση συμβάλλουμε όλοι μαζί στην καταπολέμηση του.

Η ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ»