ΚοινωνίαΑρχείο

Δίκτυο εξυπηρέτησης ηλικιωμένων στο Ναύπλιο

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.) Γιάννης Μπούνος ανακοινώνει τα παρακάτω:

«Ο Δ.ΟΚΟΙ.Π.ΑΝ. στην δύσκολη αυτή χρονική στιγμή που βιώνουμε λόγω της επιδημίας του κορονοϊού στέκεται στο πλευρό των ωφελούμενων από τις δομές του Οργανισμού πολιτών του Δήμου μας με συνέπεια και φροντίδα τόσο για τους πολίτες όσο και τους εργαζομένους σε αυτές.

Ο σχεδιασμός των δράσεων του Οργανισμού έχει σαν στόχο την φροντίδα και την μέγιστη ασφάλεια των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιακών ομάδων τις οποίες εξυπηρετεί. Η προσπάθειά μας είναι η ελαχιστοποίηση της διασποράς του ιού έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς από του ωφελούμενους αλλά και από τους εργαζόμενους.

Έτσι:

  • Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, συνεχίζει κανονικά να προσφέρει τις Υπηρεσίες του στα 75 μέλη τα οποία εξυπηρετεί.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση που οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ηλικιωμένο που έχει ανάγκη φροντίδας ή εξυπηρέτησης των καθημερινών του δραστηριοτήτων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τo τηλ. 2752 0 99423
  • Το Κ.Η.Φ.Η. θα συνεχίσει να προσφέρει τις αναγκαίες για τα μέλη του Υπηρεσίες. Όμως εδώ θα πρέπει, όπως και από το Υπουργείο έχει επισημανθεί, οι ηλικιωμένοι να παραμένουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον εφόσον υπάρχει δυνατότητα.
  • Στο Κ.Α.Π.Η. και στους Νηπιακούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για την ενημέρωση τόσο των ωφελούμενων αλλά και των πολιτών.
  • Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. θα συνεχίσει να συνδράμει στην διανομή του συσσιτίου που οργανώνει ο Ναός της Ευαγγελιστρίας όπως έως τώρα κάνει.
  • Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προκλήσεων των ημερών πάντα με οδηγό τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)»