Site icon Αρχείο anagnostis.org

Σε καραντίνα δύο χωριά στην Κοζάνη!

Κοζάνη χωριά

Σε καραντίνα μπαίνουν δύο χωριά στο Νομό Κοζάνης λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και τα Δραγασιά στο Βόϊο της Κοζάνης καθώς μεγάλο μέρος των κατοίκων εμφανίζει ελαφριά συμπτώματα κορωνοϊού. Σύμφωνα επίσης με τον δήμαρχο Βοΐου σε 60 κατοίκους βρέθηκαν 10 κρούσματα.

Η Δραγασιά Βοΐου μετρά ήδη έναν θάνατο, αυτό του 90χρονου και το Βόιο δύο μετά και τον 53χρονο από τη Σιάτιστα, δηλαδή το 50% των θανάτων πανελλαδικά με τα κρούσματα στη Δαμασκηνιά, το διπλανό χωριό από τη Δραγασιά να είναι πάνω από δέκα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που επιβλήθηκαν απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά. Περιμετρικά θα υπάρχει αστυνομική δύναμη και θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση φορτηγών τροφοδοσίας υπό συγκεκριμένες συνθήκες. 

«Παρακαλούμε τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ιδιαίτερα αλλά και το σύνολο των δημοτών μας να περιορίζονται στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. 

Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. » υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Βοϊου. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δήμος διαθέτει ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων που θα απαντά στα τηλέφωνα.

Exit mobile version