ΚοινωνίαΑρχείο

Ακόμα σκέφτεται η Περιφέρεια τί θα γίνει στην επέτειο 25ης Μαρτίου

Με ενδεχόμενα απαντά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και αναμένει οδηγίες.

Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη πιθανολογεί ότι θα γίνει μόνο η τέλεση τρισάγιου και η κατάθεση στεφανιών, με την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων των Αρχών.
Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού που έχει λάβει η Πολιτεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν οδηγίες που θα περιορίζουν τις όποιες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στα απολύτως απαραίτητα.
Έτσι δεν αποκλείεται κατά την εθνική επέτειο να γίνει μόνο η τέλεση τρισάγιου και η κατάθεση στεφανιών, με την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων των Αρχών.

 

Παρόλα αυτά με εγκύκλιο προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες στις 16 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης δίνει οδηγίες σχετικά με την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

“Εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε λόγω πανδημίας συνιστούμε την πραγματοποίηση απολύτως λιτού προγράμματος ως εξής:
 

Τέλεση δοξολογίας και 5 λεπτά ομιλία
 

Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των τοπικών Αρχών (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, φρούραρχος, εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων)
 

Ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος
 

Ανάλογα να ισχύουν και για όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια κατά Περιφερειακή Ενότητα μέχρι τη λήξη της έκτακτης ανάγκης».