ΡεπορτάζΑρχείο

Ποιά ήταν η κατάσταση την Τετάρτη στις λαϊκές Ναυπλίου και Άργους

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στις λαϊκές αγορές της Τετάρτης, σε σχέση με αυτές του Σαββάτου, αναφορικά με την προσέλευση και τον συνωστισμό των καταναλωτών.

Πιο αραιή ήταν και η διάταξη των πάγκων καθώς η πώληση ρουχισμού, παπουτσιών και πλαστικών ειδών καταργήθηκε και έτσι έμειναν μόνο οι έμποροι που πουλούσαν τρόφιμα. Απείρως βελτιωμένη η εικόνα, ειδικά στο Άργος, όπου και ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

 

Ο κόσμος ήταν πιο λίγος σήμερα και δεν έπεσε με τα …μούτρα στους πάγκους όπως το Σάββατο στο Ναύπλιο, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. Ωστόσο δεν έλλειψαν και οι περιπτώσεις εκείνες όπου δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας αναφορικά με τις αποστάσεις, καθώς ο ένας πελάτης έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν να κρατείται απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους. 

Από την πλευρά τους οι πωλητές εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι είχαν περισσότερο χώρο στη διάθεσή τους και αραίωσαν την απόσταση μεταξύ των πάγκων, ενώ φρόντιζαν να διατηρούν μια εύλογη απόστασή και από τους πελάτες τους. Όσο αφορά την υγιεινή χρησιμοποιήθηκαν γάντια, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.