ΠολιτικήΑρχείο

Δριμεία κριτική Κουτσογιάννη στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Με μια ανακοίνωση σε αυστηρούς τόνους ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του Κινήματος Αλλαγής Αργολίδας Λεωνίδας Κουτσογιάννης, καταφέρεται κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μια κριτική που φαίνεται να είναι άδικη καθώς ο κρατικός μηχανισμός, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως παίρνει καλό βαθμό στην διαχείριση της κρίσης μέχρι τώρα.

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Αργολίδας από πλευράς του αντιτείνει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει ένα μοντέλο πιο κοντά σε αυτό της Νότιας Κορέας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουτσογιάννης:

«Αργήσατε να προμηθευτείτε στις αναγκαίες ποσότητες το κατάλληλο υγειονομικό υλικό ενώ είχατε σχεδόν ένα μήνα περιθώριο από την εκδήλωση και την παραδοχή περί πανδημίας για να προετοιμαστείτε…

Δειλιάσατε γιατί δεν κλείσατε ως οφείλατε τις εκκλησίες ταυτόχρονα με τα σχολεία παρά τ’ ότι εκεί λειτουργούνται πολυπληθείς ευπαθείς ομάδες οι οποίες έχουν θνητότητα περίπου 10% στον ιό και ας είναι θρησκόληπτοι ψηφοφόροι!

Η Γερμανία και η Νότια Κορέα που φαίνεται ότι έχουν επάρκεια διαγνωστικού και λοιπού υγειονομικού υλικού κάνουν τεστ στις πλατείες και στο δρόμο που ανέρχονται σε 5.000 ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ εσείς μόνο 500 ανά 1.000.000 και μόνο σ’ όσους προσέρχονται στις δομές Υγείας δηλαδή 10 φορές λιγότερο και προγραμματίζετε ακόμα λιγότερα στο μέλλον, κατά δήλωση του κ Τσιόδρα!

Εκ των συγκριτικών αποτελεσμάτων η κυβέρνησή σας δεν προετοίμασε καλά την χώρα μπρος στην θανατηφόρα επιδημία…

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους του Ε.Σ. Υγείας που μας στηρίζουν ως πολίτες, υποστηρίζοντας την Υγειονομική δομή που θεσμοθετήθηκε ως Μεταρρύθμιση των λαϊκών στρωμάτων από το 1983».

Ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης παραθέτει επίσης ένα βίντεο με δηλώσεις της πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας: