ΚοινωνίαΑρχείο

Έκκληση για τη στήριξη του συσσίτιου της Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα και έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά κοινωνικά ζητήματα. Το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου υποστήριζε πολλούς ανήμπορους και οικονομικά αδύνατους ανθρώπους, αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεται σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία του, διότι πολλές από τις εθελόντριες που συνείσφεραν στη λειτουργία του δεν μπορούν πλέον να το κάνουν. 

Από την άλλη αυξάνεται ο αριθμός των συνανθρώπων μας που καταφεύγουν στο συσσίτιο για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ κι αυτό είναι ένα ακόμη ζήτημα που καλείται η κοινωνία μας να αντιμετωπίσει και να υποστηρίξει τους αδυνάτους.

Για το λόγο αυτό έκκληση κάνει ο ιερέας Ελευθέριος Μίχος για την παροχή εθελοντικής εργασίας, αλλά και την παροχή τροφίμων από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: 

«Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όλων αλλά λίγο περισσότερο στη ζωή κάποιων άλλων. Το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμη και ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων  και την ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨  Ήδη  τα άτομα αυξάνονται αυτές τις ημέρες που ζητούν φαγητό, λόγω της εκτάκτου ανάγκης που δεν μπορούν να εργαστούν.   Οι μέρες είναι δύσκολες και όλοι πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα  και αγάπη.   

Επειδή πολλές από τις εθελόντριες, αδυνατούν προσωρινά να συνεχίσουν την προσφορά τους στο μαγειρείο, είτε διότι οι ίδιες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου,είτε στην οικογένειά τους έχουν μέλη που ανήκουν στις  ευπαθείς ομάδες, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ   προς όλους ,επειδή έχουμε άμεση ανάγκη από εθελόντριες για το μαγειρείο, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας για όσο διάστημα υπάρχει η απειλή του κορονοϊού στο τηλέφωνο 6937136122 ,και να δηλώσουν συμμετοχή στην Πράξη Αγάπης, ούτως ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του συσσιτίου απρόσκοπτα. 

Επίσης  όσοι μπορούν ας προσφέρουν τρόφιμα αυτές τις δύσκολες στιγμές».