ΚοινωνίαΑρχείο

Τα συγκινητικά λόγια του σχολείου προς τους μαθητές

Απευθυνόμενοι στους μαθητές του σχολείου η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου Μαρία Κορομπίλη, ο υποδιευθυντής Δημήτρης Καλκανάκος και η υποδιευθύντρια Μαρία Νομικού, σημειώνουν σε επιστολή τους τα παρακάτω:

«Αγαπητά μας παιδιά,

Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων ισχύει πλέον μέχρι τις 10 Απριλίου 2020. Επειδή καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συναντηθούμε στο σχολείο μετά το Πάσχα, κρατήστε την ψυχραιμία σας, ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών που αφορούν στον κορωναϊό, μείνετε στο σπίτι, αποφεύγετε τον συνωστισμό, κάνετε τις αναγκαίες απολυμάνσεις, εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας, εμπιστευτείτε τους καθηγητές σας και ακολουθήστε τις συμβουλές τους.

Ζούμε μία ασυνήθιστη πραγματικότητα, νιώθουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας από έναν αόρατο εχθρό…., ο φόβος μας για τον γείτονα που μπορεί να μας μολύνει…. Ανθρώπινες σκέψεις και αισθήσεις που εκφράζουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλει να πετύχει το σχολείο μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Αυτή η πραγματικότητα ας γίνει ευκαιρία στον καθένα μας να προβληματιστεί, να ψάξει εσωτερικά για να ξαναβρεί τις πραγματικές αξίες της ζωής και την ομορφιά τους.

Εν τω μεταξύ ο πολύτιμος χρόνος της ανάπτυξής σας δεν σταματά, η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία θα υποστηριχθεί με την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε ασύγχρονο περιβάλλον. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα Γυμνάσια θα αρχίσει σταδιακά την επόμενη εβδομάδα και θα λάβετε σχετικές οδηγίες στα e-mail σας. Οργανώστε το χρόνο σας για να μελετάτε καθημερινά, εκφράστε τις απορίες σας, ολοκληρώστε τις δραστηριότητες που θα σας αναθέτουν καθηγητές σας και κρατήστε αμείωτο το ενδιαφέρον σας για τη μάθηση. Σας εμπιστευόμαστε!

Σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνοι/ες σας, ότι σας αγαπάμε και θέλουμε και προσπαθούμε να συνεχιστεί η πρόοδός σας.

Αυτή την περίοδο, επίσης, βρείτε μία ευκαιρία να φροντίσετε τις σχέσεις με τους φίλους σας μέσω των τεχνολογιών επικοινωνίας από απόσταση, αποκτήστε καλύτερες σχέσεις με την οικογένεια σας, τους γονείς, τα αδέρφια, τους παππούδες και γιαγιάδες, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο να περνάτε μαζί τους.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάθε κρίση μπορεί να γίνει η αφορμή για νέες ευκαιρίες στη ζωή των ανθρώπων. Επιλέξτε λοιπόν αυτή την εκδοχή, αδράξτε την ευκαιρία και χρησιμοποιήστε αυτή την «κρίση» ως αρχή μιας καινούργιας θετικής και δημιουργικής περιόδου της ζωής σας.

Ελπίζουμε να βρεθούμε όλοι μας σύντομα μαζί στο σχολείο μας!»