ΡεπορτάζΑρχείο

Έκκληση στον Πρωθυπουργό. Ναυπλιώτης χωρίς λεφτά, φαγητό είναι μόνος και εγκλωβισμένος στην Ανκόνα (Video)

Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνει μέσω του anagnostis.org ο Έλληνας μετανάστης από τη Γερμανία, που περιπλανιέται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα στους δρόμους της Ευρώπης, για να επιστρέψει στην οικογένειά του στο Ναύπλιο. Όπως δηλώνει ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύει στην Ιταλία που βρίσκεται από τον κορωνοϊό.

Ο Γιώργος – Αναστάσιος Παπαγεωργόπουλος τονίζει ακόμα ότι τα χρήματα που είχε μαζί του εξαντλούνται και μένει από τρόφιμα και νερό. Κοιμάται όταν μπορεί στο αυτοκίνητό του. Με την οικογένειά του έρχεται σε επαφή, μόνο όταν βρίσκει ρεύμα για να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. 

Μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ανκόνα, όμως δεν του επιτρέπεται να μπει στο πλοίο για την Πάτρα, αφού φορτώνονται μόνο εμπορεύματα.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε εγκλωβιστεί σε ένα πάρκινγκ κοντά στη Σλοβακία. Όταν κατάφερε να προχωρήσει δοκίμασε να έρθει αεροπορικώς από εκεί στην Αθήνα, αλλά ούτε αυτό του επιτράπηκε. Ακόμα η Αλβανία του απαγόρευσε την είσοδο και βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Οι στιγμές που βιώνει είναι δραματικές, όπως τονίζει στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον Άκη Γκάτζιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ