ΚοινωνίαΑρχείο

Πασχίζουν να κρατήσουν «καθαρή» την Αργολίδα με κάθε τρόπο από τον Covid-19 (Vid)

Αγώνα για να κρατήσουν καθαρές με κάθε τρόπο, τις περιοχές που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ή που έχουν ελάχιστα κρούσματα, δίνουν υγειονομικοί και κρατικός μηχανισμός, όπως μετέδωσε ο AlphaTV στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Παράλληλα το κανάλι παρουσίασε έναν χάρτη με τις «λευκές» περιοχές οι οποίες δεν έχουν δώσει ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Αργολίδα, κάτι που μας επιβεβαιώσε και η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

 

Ωστόσο ο καθ ύλην αρμόδιος για την καταγραφή των κρουσμάτων που είναι ο ΕΟΔΥ έχει γκριζάρει στον χάρτη του την Αργολίδα, από τις 21 Μαρτίου, παρουσιάζοντας την στις περιοχές που έχουν δώσει ένα κρούσμα, όπως επαναλαμβάνεται και στην σημερινή έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Δείτε παρακάτω τον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ). 

Χάρτης ΕΟΔΥ

Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο κρούσμα που καταγράφει επίσημα ο ΕΟΔΥ δεν έχει προσέλθει σε νοσοκομείο της Αργολίδας αλλά η σχετική εξέταση έχει γίνει σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν και κατά πόσο έχει επισκεφθεί το νομό πριν διαγνωστεί θετικός στον ιό και με ποιούς έχει έρθει προηγουμένως σε επαφή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του AlphaTV: