ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πώς θα γίνει ο κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου και πώς θα περνούν αυτοκίνητα και πεζοί (pics)

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι εργασίες του κόμβου στο λιμάνι Ναυπλίου, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς. Το έργο που καθυστέρησε χρόνια για να ξεκινήσει παρότι διανύουμε ημέρες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο κόμβος αυτός που θεωρείται απαραίτητος για το Ναύπλιο, αφού η καθυστέρηση κατασκευής του είχε ως αποτέλεσμα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πολλά ατυχήματα αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή.

Πρόκειται για κυκλικό κόμβο στην είσοδο του Λιμανιού και στην συμβολή της Μπουμπουλίνας με την Πολυζωΐδου και προβλέπεται στο master plan του λιμανιού του Ναυπλίου. Παράλληλα θα κατασκευαστούν διαβάσεις σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς, για την ασφαλή διέλευση των πεζών, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ενώ προβλέπεται χώρος για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρος για τη στάθμευση ποδηλάτων, καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης.

Να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο θα εκτελεστεί ολόκληρο από χρηματοδότηση του Δήμου Ναυπλιέων. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 491.225,62 €, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου από τον ανάδοχο, ο Δήμος Ναυπλιέων θα παραδώσει στο ΔΛΤΝ τα τμήματα του έργου που βρίσκονται εντός χερσαίας ζώνης λιμένα.