ΡεπορτάζΑρχείο

Το δράμα του ξενιτεμένου Ναυπλιώτη που δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του από την Ιταλία, δεν έχει τελειωμό

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Ανκόνα και δεν μπορεί να γυρίσει στο Ναύπλιο απ’ όπου κατάγεται, καθώς τα σύνορα έχουν κλείσει.

Να σημειωθεί πως από τις τοπικές αρχές του νομού δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια παρέμβαση και ο ίδιος περιμένει από τον πρωθυπουργό να τον βγάλει από το αδιέξοδο, αν και σύμφωνα με την αδερφή του Αθηνά Παπαγεωργοπούλου υπάρχει ενημέρωση για ενέργειες του δημάρχου Ναυπλίου.

Εδώ και έξι μέρες κοιμάται στο αυτοκίνητό του μαζί με τον σκύλο του, ενώ μόλις σήμερα κατάφερε και βρήκε ένα κατάλυμα, το οποίο όμως είναι μόνο για ένα βράδυ, διότι από αύριο κλείνουν με νόμο όλοι οι ξενώνες στην Ιταλία.

«Για καλή μου τύχη μια Αγγλίδα νοσοκόμα μπόρεσε να μου βρει μέσω διαδικτύου ένα κατάλυμα το οποίο ήταν για ένα βράδυ και τώρα με διώχνουν γιατί κλείνουν λόγω νομοθεσίας για 10 μέρες», δηλώνει ο ίδιος στο anagnostis.org.

Μια εβδομάδα περιπλανιέται στην Ευρώπη

Η οδύσσεια ξεκίνησε από την Γερμανία πριν από οκτώ ημέρες, όταν αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του με σκοπό να επαναπατριστεί.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε εγκλωβιστεί σε ένα πάρκινγκ κοντά στη Σλοβακία. Όταν κατάφερε να προχωρήσει δοκίμασε να έρθει αεροπορικώς από εκεί στην Αθήνα, αλλά ούτε αυτό του επιτράπηκε.

Μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ανκόνα, όμως δεν του επιτρέπεται να μπει στο πλοίο για την Πάτρα, αφού φορτώνονται μόνο νταλίκες με εμπορεύματα.

Απεγνωσμένος απευθύνθηκε στην Ελληνική πρεσβεία όπου του συνέστησαν υπομονή, ενώ στο αίτημά του να του βρουν ένα κατάλυμα για να μείνει προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, του απάντησαν «Να ψάξετε μόνος σας». Τα χρήματά του τελειώνουν καθώς και οι διαθέσιμες επιλογές.

Σε αναζήτηση λύσης

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ναυπλιώτης μετανάστης σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους χρήστες του διαδικτύου μετά και την συνέντευξη που έδωσε στο anagnostis,org, που από την αρχή στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου προβάλλοντας το θέμα. 

Μάλιστα κάποιοι χρήστες προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις όπως το να έρθει σε επαφή ο ίδιος με το επίτιμο προξενείο της Ελλάδας στην Ανκόνα, σκεπτόμενοι εναλλακτικούς τρόπους ταξιδιού σε επιτρεπόμενα πλαίσια.

Παπαγεωργίου σχόλιο

 

Να σημειωθεί πως ο νεαρός Ναυπλιώτης ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καθώς έχει περάσει τρεις φορές πνευμονία, και όπως είναι λογικό υπάρχουν φόβοι πως αν κολλήσει τον κορωνοϊό, μπορεί να κινδυνέψει η ζωή του, με βάση τα όσα έχουμε δει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αυτό είχε αποκαλύψει και η αδερφή του από το Ναύπλιο, σε συνέντευξη που είχαμε μαζί της.

Διαβάστε Επίσης: Θα πεθάνει μόνος στο λιμάνι της Ανκόνα! Δραματική έκκληση της αδερφής του εγκλωβισμένου Έλληνα μετανάστη