ΠολιτικήΑρχείο

Το μήνυμα Ανδριανού για 25η Μαρτίου και κορωνοϊό

Το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου απευθύνει ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός τονίζοντας πως αυτή η υποχρεωτική άσκηση υπευθυνότητας, πατριωτισμού και αλληλεγγύης αυτών των ημερών είναι προϋπόθεση ώστε να γιορτάσουμε του χρόνου όπως της αρμόζει την διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδριανού:

«Ο φετινός εορτασμός της διπλής γιορτής του Γένους και της Ορθοδοξίας γίνεται φέτος με τους ιδιαίτερους όρους που υπαγορεύει η υπεύθυνη εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μπορεί οι δημόσιοι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου να είναι φέτος αναγκαστικά περιορισμένοι, όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε κι αυτή τη δύσκολη περιπέτεια με ακλόνητο πατριωτικό φρόνημα.

Μπροστά στην πρόκληση των ημερών αυτών, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο με μόνο γνώμονα την προστασία της ζωής των πολιτών και της δημόσιας υγείας, και με αρωγούς εξαίρετους επιστήμονες όπως τον συμπατριώτη μας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τους ήρωες γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας της χώρας, αλλά και κάθε πολίτη που από τη θέση του, ενεργά ή απλώς τηρώντας ευσυνείδητα τους κανόνες περιορισμού του ιού, συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια υπέρ της ζωής και της υγείας.

Και βεβαίως, η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε την καθημερινή μάχη που συνεχίζουν εδώ και μήνες να δίνουν τα στελέχη των Ενοπλών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπερασπιζόμενοι τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο.

Αυτή η υποχρεωτική άσκηση υπευθυνότητας, πατριωτισμού και αλληλεγγύης είναι προϋπόθεση ώστε να γιορτάσουμε του χρόνου όπως της αρμόζει την διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία!».