ΚοινωνίαΑρχείο

Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα

Συνολικά 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης της συντονιστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή -μέσω τηλεδιάσκεψης- αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαπιστώθηκαν 2 θετικές περιπτώσεις κορωνοϊού στην Αργολίδα και από μία σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Αντίστοιχα ο ΕΟΔΥ στη επικαιροποιημένη του έκθεση καταγράφει από δύο κρούσματα σε Αργολίδα και Αρκαδία. Να σημειωθεί πως το κρούσμα του Τυρού διαγνώστηκε στην Αργολίδα καθώς ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο Άργους. Ο 70χρονος είναι από την Αρκαδία και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα στον τόπο διαμονής του.

Χάρτης ΕΟΔΥ

Αντίστοιχα η ηλικιωμένη που βρέθηκε θετική στον ιό στο Άργος την επόμενη μέρα και η οποία προσήλθε στο νοσοκομείο της πόλης από ορεινό χωριό του Δήμου Άργους – Μυκηνών, νοσηλεύεται στο νοσκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Πελοπόννησο, που είναι το Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Σε ότι αφορά τα δύο κρούσματα στην Ερμιονίδα, αυτά σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών, πριν από 20 ημέρες. Το ζευγάρι ασθενών βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται. Από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν προσμετρηθεί ως κρούσματα στην Αργολίδα, καθώς έχουν εξοχική και όχι μόνιμη κατοικία στο νομό. Ωστόσο έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο διαδικασίες ιχνηλάτησης και απομόνωσης. 

Τι άλλο συζητήθηκε στη σύσκεψη της Περιφέρειας

Οσον αφορά τα μέτρα και την οργάνωση της Περιφέρειας για τη συνδρομή των δομών υγείας και άλλων φορέων του δημοσίου, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να προχωρεί η αγορά των υλικών που ζητούνται, παρατηρώντας ωστόσο ότι για ορισμένα από αυτά υπάρχει δυσκολία να εξευρεθούν λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει επιφέρει η πανδημία. Εξ άλλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προμήθεια από την Περιφέρεια isobox τα οποία στη συνέχεια προωθούνται προς τα Κέντρα Υγείας, σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται απολυμάνσεις, τόσο στους χώρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις Π.Ε.- όσο και σε χώρους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ανταπόκριση σχετικών αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

Σχετικά με την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι ικανοποιητική και πρόσθεσε ότι οι άδειες απουσίας δίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφ’ ενός άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών και αφ’ ετέρου άδειες ειδικού σκοπού όπως σε γονείς για φύλαξη τέκνων, σε υπαλλήλους που πρέπει να φροντίζουν άτομα με αναπηρία, καθώς και σε υπαλλήλους με υποκείμενα νοσήματα.