ΕλλάδαΑρχείο

Προβληματίζει τους επιστήμονες ο θάνατος του Γερμανού στην Κρήτη

Ο άτυχος Γερμανός άνδρας ήταν  ο πρώτος νεκρός στην Κρήνη και το 22ο θύμα πανελληνίως. Η περίπτωση όμως του 42χρονου προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες εξαιτίας της κλινικής εικόνας που παρουσίασε.

Το ιδιαίτερο δεδομένο στο οποίο εστιάζουν γιατροί και επιστήμονες είναι ότι αποτελεί τον πρώτο νεκρό στον οποίο παρατηρείται εκτεταμένη θρόμβωση όλων των μικροαγγείων των πνευμόνων. Αυτό παρατηρείται για πρώτη φόρα σε κρούσμα που κατέληξε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι το μόνο περιστατικό με αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Η εκτεταμένη θρόμβωση των μικροαγγείων των πνευμόνων που εμφάνισε ο 42χρονος δεν έχει καταγραφεί πουθενά μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο περιστατικό, τουλάχιστον στις χώρες τις Ευρώπης που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Οι ειδικοί σκέφτονται μήπως μπορεί εξετασθεί ιατροδικαστικά η περίπτωση αυτή, για να μπορέσουν να την διερευνήσουν περαιτέρω. Ωστόσο μια τέτοια ιατροδικαστική εξέταση είναι υψηλού κινδύνου, καθώς υπάρχει η αυξημένη πιθανότητα διασποράς του ιού.

Οι απαντήσεις για το πρωτοφανές , τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, περιστατικό θεωρούνται απολύτως αναγκαίες καθώς μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη να αλλάξουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιστατικών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πλέον στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ να ακολουθούνται πρωτόκολλα θρομβόλυσης.

Επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό μελετά κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια στο φάκελο του 42χρονου Γερμανού, για να κατανοήσουν ακριβώς γιατί αντέδρασε ο οργανισμός του με αυτό τον τρόπο.