ΕλλάδαΑρχείο

Η πρόταση της Ελλάδας στη μάχη με τον κορωνοϊό

Η κολχικίνη είναι η πρόταση της Ελλάδας στη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ομάδα Ελλήνων γιατρών και λοιμωξιολόγων ερευνά την επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας σε ασθενείς του Covid-19.

Την αποκάλυψη έκανε ο γιατρός Χριστόδουλος Στεφανάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος τόνισε ότι είναι μέλος μια μεγάλης ομάδας γιατρών στην οποία συμμετέχουν όλοι οι διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι, και ερευνά τη χρήση της κολχικίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κολχικίνη μπορεί να είναι ευεργετική στους ανθρώπους που νοσούν από τον νέο κορονοϊό.

«Η πρόταση πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή του ΕΟΔΥ, πέρασε το πρωτόκολλο ομόφωνα και ξεκινάει άμεση η κλινική εφαρμογή του με τη δεοντολογία που απαιτείται. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Είναι μια προσπάθεια από Έλληνες γιατρούς, πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.

Πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποία υπάρχει στην αγορά και χρησιμοποιείται σε καρδιολογικά προβλήματα, στον λύκο κ.α.

Μετά από την ελληνική πρωτοβουλία έγινε γνωστό ότι και στον Καναδά γίνεται μελέτη από ομάδα για την ίδια ουσία.