ΚοινωνίαΑρχείο

Δημοπρατούνται 4 εκατ. ευρώ έργα για αντιπλημμυρικά στη Λακωνία

Στη δημοπράτηση έργων συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για αντιπλημμυρικές υποδομές στην ΠΕ Λακωνίας. Συγκεκριμένα, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ελήφθησαν αποφάσεις δημοπράτησης για τα παρακάτω έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του Εθνικού και του  Επαρχιακού οδικού δικτύου:

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ π/υ 1.500.000 €
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ» π/υ: 200.000 €
  • «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠ.ΟΔΟΥ 27 ΣΚΑΛΑ-ΓΕΡΑΚΙ-ΒΑΜΒΑΚΟΥ-ΔΙΑ ΓΡΑΜΜΟΥΣΗΣ, ΒΡΟΝΤΑΜΑ ΖΑΡΑΦΩΝΑΣ ΑΓΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΤΖΙΝΩΝ»   π/υ: 400.000 €
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 86 ΚΡΟΚΕΕΣ-ΜΟΛΑΟΙ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ» π/υ: 400.000 €
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» π/υ: 1.200.000 €

Επίσης ορίστηκε ημερομηνία αποσφράγισης οικονομικών προσφορών για την ανάθεση σε μειοδότη του αντιπλημμυρικού έργου: «Αποκατάσταση Τεχνικών Έργων και Συρματοκιβωτίων Ρασίνας» π/υ 300.000 ευρώ.

Την ικανοποίηση του για τη δρομολόγηση υλοποίησης των παραπάνω  έργων εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας  κ. Θεόδωρος Βερούτης, που όπως τόνισε, «παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε όλοι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας, λαμβάνοντας φυσικά και όλα τα προληπτικά  μέτρα που έχει θέσει η Πολιτεία για τη προστασία εργαζομένων και πολιτών».