ΕυρώπηΑρχείο

Με σκοτώνει που δεν θα είμαι Ναύπλιο το Πάσχα. Ο Ναυπλιώτης Δ. Τζαμαλούκας από Κοπεγχάγη μιλάει με τον Ά. Γκάτζιο (Video)

Μακριά από τους συγγενείς του στο Ναύπλιο θα κάνει το πρώτο του Πάσχα, ο Δήμος Τζαμαλούκας, ένας ακόμα Ναυπλιώτης που είναι εγκλωβισμένος στο εξωτερικό, λόγω του κορωνοϊού.

Λέει στη συνέντευξη που έδωσε στον Άκη Γκάτζιο από την Κοπεγχάγη:

Είναι από τις λίγες χρονιές που δεν θα έρθω το Πάσχα στο Ναύπλιο. Με πειράζει πάρα πολύ που δεν μπορώ να πάω στη μάνα μου, στα αδέρφια μου και στους φίλους μου. Με σκοτώνει που δεν μπορώ να είμαι στο Ναύπλιο. Θα κάνουμε Πάσχα με την κάμερα μέσα από το ίντερνετ με τους δικούς μου ανθρώπους. Από το ραδιόφωνο θα ακούσω τη λειτουργία.
Δεν με πειράζει απλά, που δεν μπορώ να είμαι κάτω το Πάσχα. Με σκοτώνει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Δήμος Τζαμαλούκας ζει και εργάζεται στη Δανία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως έρχεται συχνά στο Ναύπλιο. Αυτή τη φορά, όμως τα μέτρα για την πανδημία, δεν του το επιτρέπουν.

Εργάζεται ως νοσηλευτής σε νοσοκομείο και σε πρόγραμμα ανάλογο με το «Βοήθεια στο σπίτι», που υπάρχει στην Ελλάδα.

Όπως λέει στη Δανία, μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες, θέατρα είναι κλειστά:

Η Κοπεγχάγη, μια ζωντανή πόλη κυρίως τα Σαββατοκύριακα είναι πλέον έρημη. Σου μαυρίζει η ψυχή.

Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί εκεί, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας επισημαίνει ότι υπάρχει κόσμος που έχει μείνει άνεργος.

Μειώσεις επίσης έχουν γίνει στους μισθούς, ενώ φοβάται, ότι οι δομές Υγείας της Δανίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανή ταυτόχρονη έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.