ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι ιστορίες του 4ου Δημοτικού Ναυπλίου «ταξίδεψαν» στη Γερμανία

Τον Φεβρουάριο, τα παιδιά του τμήματος Γ3 του 4ου Δημοτικού Σχολέιου Ναυπλίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν από τους πιο αγαπημένους τους συγγραφείς, τον κύριο Jürgen Banscherus , συγγραφέα της παιδικής σειράς «Ντετέκτιβ Κλουζ». Η συγκεκριμένη σειρά παιδικών βιβλίων έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες. Στην συνάντηση συμμετείχαν και 8 παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου.

Ο Jürgen Banscherus κατοικεί στην πόλη Witte της Γερμανίας και η συνομιλία έγινε μέσω skype. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις σχετικές με την παιδική ηλικία, τα χόμπι, τα βιβλία και τα μελλοντικά του σχέδια. Κλείνοντας τη διαδικτυακή μας συνάντηση οι μαθητές, του παρουσιάσανε το βιβλίο που είχε γράψει η ομάδα στην Α΄ Δημοτικού με  ιστορίες από κάθε γράμμα του ελληνικού αλφάβητου και υποσχέθηκαν να του το στείλουν. Πριν από λίγες μέρες ο 70χρονος συγγραφέας φωτογραφήθηκε με το βιβλίο και υποσχέθηκε στην πρώτη ευκαιρία να ζητήσει να του μεταφράσουν τις ιστοριούλες των παιδιών. Σ’ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, τόνισε στο μήνυμά του, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι έχουμε φίλους σε όλο τον κόσμο!

4ο δημοτικό Γερμανία

 

Το σχολείο ευχαριστεί τον ευγενέστατο συγγραφέα και υποσχεται του χρόνου να τον έχει κοντά του.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Σαμπρή καλεί όποιον επιθυμεί να μάθει πώς λέγεται το 28ο βιβλίο της σειράς που θα παρουσίαζε τον Απρίλη και εξελίσσεται στην Ελλάδα, ποια νεαρή αθλήτρια ενέπνευσε το χαρακτήρα της Φατίμα και κυρίως πώς αντέδρασαν οι μαθητές μας σε αυτή την συνάντηση, μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου  http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?cat=10.