ΡεπορτάζΑρχείο

Αναχωρούν προς άγνωστες κατευθύνσεις τα τροχόσπιτα της Καραθώνας

Από μόνο του φαίνεται πως τείνει να λυθεί το πρόβλημα με τα δεκάδες τροχόσπιτα που είχαν κατασκηνώσει στη Καραθώνα, καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν αποχωρήσει από την παραλία του Ναυπλίου αλλά και από το λιμάνι της πόλης όπου στάθμευαν τελευταία.

Πλέον στη Καραθώνα έχουν απομείνει μόνο δύο τροχόσπιτα, και αυτά ενδεχομένως όχι για πολύ ακόμα. Οι ίδιοι έχουν καταλάβει το πρόβλημα καθώς λιμενικό και αστυνομία τους έχουν κάνει επανηλειμμένως συστάσεις. Έτσι λοιπόν οι περισσότεροι από αυτούς, έχοντας καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή τους εκεί, αποχώρησαν οικειοθελώς, πιθανώς με προορισμό άλλες παραλίες πιο ερημικές, εντός ή εκτός Αργολίδας.

Συνεπώς με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν η ενοικίαση κάποιου κάμπινγκ από πλευράς περιφέρειας προκειμένου να στεγάσει τους εγκλωβισμένους τουρίστες, δεν συντρέχει λόγος να συμβεί αυτή την στιγμή.

Οι τουρίστες που ξέμειναν στην Αργολίδα είναι κυρίως Γάλλοι και Γερμανοί οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους καθώς τα σύνορα στη χώρα μας αλλά και στις χώρες τους έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να είναι έρμαιο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω των περιορισμών κυκλοφορίας που έχουν θεσπιστεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα τροχόσπιτα τις προηγούμενες ημέρες περιπλανιόνταν από το λιμάνι του Ναυπλίου, στην Καραθώνα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ανάλογο πρόβλημα αναφέρεται πως έχει δημιουργηθεί και στη Νότια Κυνουρία, με πάνω από 30 τροχόσπιτα να σταθμεύουν τις προηγούμενες μέρες σε Τυρό, Λεωνίδιο και Σαμπατική, με άτομα από διάφορες χώρες κυρίως από Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.