ΡεπορτάζΑρχείο

Επέλαση σε τράπεζες και ΕΛΤΑ του Ναυπλίου, με τον κορωνοϊό να παραμονεύει (Pics)

Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός έσπρωξε αρκετούς ηλικιωμένους και όχι μόνο στο να σχηματίσουν ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα στο Ναύπλιο, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Ο συνωστισμός έξω από τις τράπεζες συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης από πελάτες που είτε έμπαιναν λίγοι – λίγοι μέσα στα υποκαταστήματα, είτε ανέμεναν τη σειρά τους για να κάνουν ανάληψη χρημάτων ή για να πραγματοποιήσουν πληρωμές μέσω κάποιου ΑΤΜ.

Ίδια κατάσταση και στα ΕΛΤΑ Ναυπλίου, όπου αρκετός κόσμος περίμενε τη σειρά του έξω από το ταχυδρομικό κατάστημα για να εξυπηρετηθεί.

Είναι γεγονός πως αρκετός κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με το internet banking, ούτε πολύ συνηθισμένος με τις συναλλαγές μέσω καρτών, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους είτε από το σπίτι, είτε χωρίς μετρητά, που είναι και πιο ασφαλής τρόπος πληρωμής.

Η έλλειψη εκπαίδευσης ή βοήθειας από τα παιδιά πάνω σε αυτόν τον τομέα, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους οδηγεί σε καταστάσεις όπως αυτές που εκτυλίχθηκαν σήμερα στην πόλη του Ναυπλίου, και σε άλλες πόλεις φυσικά.

 

Ενώ τις υπόλοιπες ώρες ο περισσότερος κόσμος μένει στο σπίτι του, τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού, υπάρχουν στιγμές όπου αναγκάζεται να συνωστίζεται έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία, μη γνωρίζοντας ποιές άλλες εναλλακτικές έχει για να ψωνίσει χωρίς μετρητά στην τσέπη ή για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που στήθηκαν στις ουρές δεν τηρούσαν καν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ίδια κατάσταση και χθες έξω από τράπεζες του Ναυπλίου, καθώς τέλη του μήνα πληρώνονται και οι συντάξεις.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ.