ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι κάνει ο «Μεγάλος Αδερφός» στο κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Φωτιές άναψε η τοποθέτηση κάμερας σε κοινόχρηστο χώρο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς μερίδα εργαζομένων που πρόσκεινται κυρίως στο ΚΚΕ, πίστεψε ότι αυτό έγινε για να παρακολουθούνται κατά την εργασία τους.

«Αυτές τις μέρες και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη!» Αυτό κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση καλώντας τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να εγκαταλείψει τις «χαφιέδικες πρακτικές» μεθόδους, όπως τις αποκάλεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα εγκατάστασης καμερών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε το θέμα, δηλώνοντας τα εξής:

«Η κάμερα που έχει τοποθετηθεί στον κοινόχρηστο χώρο (σκάλα, διάδρομο, parking) του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας, θα λειτουργεί στο χρόνο εκτός του ωραρίου εργασίας και υπηρετεί στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Η λειτουργία της θα γίνει μετά την αδειοδότηση από την αρμόδια αρχή κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Η διοίκηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας γίνεται κατά το νόμο από τον περιφερειάρχη, τους ασκούντες διοίκηση κατ’ εξουσιοδότηση χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και ακολούθως από τα στελέχη της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας. Προϊστάμενος των υπαλλήλων κατά το νόμο είναι ο περιφερειάρχης.

Ασφαλώς, υπάρχει σεβασμός προς όλους για το θεσμικό τους ρόλο, αλλά υπεράνω όλων είναι ο νόμος της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας μας».