ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καμπόσος: Να βάλουν το χέρι στην τσέπη βουλευτές και υπουργοί – Τί φέρνει από Ν. Κορέα για τον κορωνοϊό (Video)

Είμαστε στην ίδια βάρκα, τραβάμε τον ίδιο δρόμο. Εάν βουλιάξει η βάρκα θα μας πάρει όλους κάτω.

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος απαντά στον Άκη Γκάτζιο, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Ο δήμαρχος καλεί βουλευτές και υπουργούς “να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους”, σημειώνοντας ότι «ίδιο στομάχι έχει ο βουλευτής, ίδιο στομάχι έχει και ο γιατρός», ενώ καλεί την κυβέρνηση να διπλασιάσει τους μισθούς στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Και προσθέτει: «Οι τρεις βουλευτές να δίνουν το 50% του μισθού τους στα δικά μας νοσοκομεία».

Παράλληλα, αναφέρεται σε μια κίνηση που είναι σε εξέλιξη στο Άργος, χωρίς να αποκαλύπτει ακόμα ακριβώς περί τίνος πρόκειται:

Θα ανακουφίσω πάρα πολύ κόσμο από το φόβο του κορωνοϊού. Έχει γίνει αυτό το πράγμα στη Νότιο Κορέα και σώθηκε πολύς λαός. Μαζεύουμε χρήματα εκ των εν όντων για να το κάνουμε. Δεν είναι φάρμακο. Είναι ένα σύστημα το οποίο θα το δοκιμάσουμε να δούμε τί γίνεται.

Ο κος Καμπόσος, στη συνέντευξή του ακόμα αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το δήμο και τον ίδιο προσωπικά, όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα, στην προσφορά των δήμων Άργους και Ναυπλίου για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε μία ώρα, και στη διάθεση από μέρους του δύο μισθών για την αγορά ειδικών στολών για το προσωπικό.

Στη συνέντευξή του επισημαίνει ακόμα ότι τα δημοτικά τέλη δεν θα εισπραχθούν από το δήμο Άργους Μυκηνών όσο διαρκεί αυτό το φαινόμενο, ενώ αναφέρεται και στον τρόπο που γίνονται οι απολυμάνεις στην πόλη και στα χωριά.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει «κατάρα» την πανδημία τονίζοντας:

Υπάρχει τρόμος στον κόσμο. Μόνο οι τρελοί δεν φοβούνται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO