ΕλλάδαΑρχείο

Ο κρίσιμος μήνας Απρίλιος

Την κρισιμότητα των ημερών που έρχονται, μέσα στον Απρίλιο σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Οι επόμενες ημέρες είναι  ιδιαίτερα κρίσιμες. Ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Η κατάσταση είναι  ακόμα ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη, κάθε αλλαγή στα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. “Δεν θέλουμε το περίφημο peak, δηλαδή η κορυφή της επιδημίας να έρθει γρήγορα. Θα πρέπει, όσο το δυνατόν περισσότερο, ο ρυθμός αύξησης να είναι βραδύς ώστε να επιτυγχάνεται σταδιακά, σιγά-σιγά, ανοσία στον πληθυσμό και το σύστημα υγείας να μπορεί να αντεπεξέρχεται.

Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει ως σήμερα σε ένα μήνα στους μισούς από τους θανάτους που καταγράψαμε από την γρίπη φέτος. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο επιθετικός, πόσο γρήγορα καταστρεπτικός μπορεί να γίνει ένας τέτοιος ιός και στην Πατρίδα μας. Αρκεί να κοιτάξουμε στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη.

Ελπίζω να μην είναι  αλήθεια αυτά που ακούω, πως κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους αγνοώντας τα μέτρα. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα” προειδοποίησε.