ΡεπορτάζΑρχείο

Άγνωστη λέξη το internet banking για τους Ναυπλιώτες

Αρκετή πελατεία είχαν και σήμερα τράπεζες και ΑΤΜ τραπεζών στο Ναύπλιο, με την εικόνα σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 να είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ουρές σχηματίστηκαν κυρίως έξω από τα ΑΤΜ, και με βροχερό καιρό μάλιστα, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το πόσο απαίδευτος είναι ο πολίτης στο internet banking και στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

 

Η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη τις δύο τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, όπου αρκετοί ηλικιωμένοι από το πρωί είχαν στηθεί σε ατέλειωτες ουρές για να πάρουν στο χέρι την σύνταξή τους, αλλά και άτομα μικρότερων ηλικιών έσπευσαν στα τραπεζικά καταστήματα για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν τακτοποιήσει διαδικτυακά από τον υπολογιστή του σπιτιού τους, ακόμα και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Το ζήτημα του ψηφιακού αναλφαβητισμού, ιδίως στις μεγαλύτερες ηλικίες, έθφασε στην εποχή του κορωνοϊού να θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν έχουν την ανάλογη βοήθεια από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Επίσης και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν το λεγόμενο social distancing, που μπήκε στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό, και επιβάλλει να κρατούν απόσταση ο ένας από τον άλλον τουλάχιστον 1,5 μέτρο.