ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δανεικά τα tablet που θα δώσει ο Δήμος Ναυπλιέων σε μαθητές

Με επιστολή του προς τις σχολικές μονάδες ο Δήμος Ναυπλιέων γνωστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν χορήγηση tablet σε μαθητές που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα tablet που θα δωθούν θα είναι με αυστηρά κριτήρια και θα είναι δανεικά καθώς μετά τη προβλεπόμενη χρήση θα επιστραφούν στο εκάστοτε σχολείο.

Όπως σημειώνεται στην σχετική επιστολή του Δήμου:

«Έχοντας, πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών και την αδυναμία κάποιων μαθητών να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται πλέον και στο Δήμο Ναυπλιέων, λόγω έλλειψης εξοπλισμού, θα θέλαμε να μας υποδείξετε τον απαραίτητο αριθμό προμήθειας υλικού για μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια ώστε να διευκολυνθούν μαθητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Στόχος του Δήμου Ναυπλιέων και κατ’ επέκταση των Σχολικών Επιτροπών είναι κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα που πραγματοποιούνται.

Επίσης ενημερώνουμε τους γονείς ότι η διαδικασία είναι δανειστική. Ο εξοπλισμός θα χρεωθεί στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, και θα επιστραφεί στο σχολείο μετά τη λήξη αυτής της κατάστασης.

Οι αιτήσεις θα σταλούν στο σχολείο, αυστηρά με email, μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020, ώρα 10.00.

Στη συνέχεια το σχολείο θα τις προωθήσει στο Δήμο.

Η επιλογή θα γίνει από το Δήμο.

Αιτήσεις με απλό κείμενο και όχι με συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται, θα απορρίπτονται».

Αυτό είναι το υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης το οποίο μπορείτε να στείλετε στην διεύθυνση [email protected]  ή αφού την εκτυπώσετε, στο φαξ : 2752028607.

Υπεύθυνη δήλωση