ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δανεικά tablet για μαθητές του Δήμου Άργους – Μυκηνών ζητά ο Χειβιδόπουλος

H δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Δυνατή πόλη ξανά», με επιστολή της στις δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης και κοινοποίηση στο δήμαρχο ζητά την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την παρακολούθηση των διαδικτυακών προγραμμάτων εκπαίδευσης από όλους τους μαθητές του Δήμου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η παράταξη Χειβιδόπουλου:

«Έχοντας πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών και την αδυναμία κάποιων μαθητών να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται πλέον και στο Δήμο Άργους Μυκηνών, λόγω έλλειψης εξοπλισμού ή δυνατότητας αγοράς δεδομένων (data), θα θέλαμε να προτείνουμε στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας την άμεση προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Ο εξοπλισμός θα αφορά Tablet και κάρτες Internet. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ενέργειες ήδη πραγματοποιούν Δήμοι σε όλη την Επικράτεια, αλλά και στην περιοχή μας.

Η διαδικασία της επιλογής των μαθητών θα πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια, ώστε να διευκολυνθούν μόνο οι μαθητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη και γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, με βάση κριτήρια (οικονομικά , κοινωνικά κ.α.) τα οποία θα καθορίσουμε.

Ουσιαστικά πρόκειται για την προμήθεια υλικού, που θα ενισχύσει την δανειστική διαδικασία των σχολικών μονάδων, αφού μετά το πέρας της εκπαίδευσης από απόσταση, ο κάθε δικαιούχος θα υποχρεούται να επιστρέψει το υλικό ( tablet ) στη σχολική μονάδα, για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον κατά την κρίση των Διευθυντών, εφόσον το υλικό αυτό θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο των σχολικών μονάδων.

Παρακαλούμε να έρθει το θέμα άμεσα στα ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών για να πάρουμε απόφαση. Η διαδικασία του Δ.Σ. μπορεί να γίνει με τις διαδικασίες που ορίζει η πρόσφατη Π.Ν.Π. (δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη).

Έχοντας ήδη προβεί σε οχλήσεις προφορικά για το παραπάνω θέμα, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να συζητηθεί στα Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών.

Για την Παράταξη «Δυνατή Πόλη Ξανά»

Τάσσος Χειβιδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών
Γεώργας Τάσος, Κουγιά Γεωργία, Κούρος Λουκάς Μέλη των ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Άργους Μυκηνών
»