ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Σε ποιους δήμους παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά όπως φαίνεται αντί να επιβραβευτούν παραμένουν απλήρωτοι. 

Το Πανελλήνιο συντονιστικό του ΒσΣ που εκπροσωπεί 16 σωματεία σε όλη τη χώρα σημειώνει σε επιστολή του πως «το προσωπικό του ΒΣΣ σε πολλούς Δήμους της χώρας, εξακολουθεί να είναι απλήρωτο επί μήνες». Και θέτει το ερώτημα: «Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ στο δώρο του Πάσχα όπως όλοι οι υπόλοιποι υγειονομικοί; Δεν είναι στην «πρώτη γραμμή»; Δεν αξίζουν κι αυτοί μια ηθική αλλά και οικονομική επιβράβευση; Στην δίνη της πανδημίας, μοναδική πληρωμή το ευχαριστώ των πολιτών», προσθέτει.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η  aftodioikisi.gr, μεταξύ των δήμων που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, είναι και οι δήμοι Άργους -Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΕΕΤΑΑ υποστηρίζει ότι έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 δήμοι (από τους 276), για τις 860 δομές τους, ωστόσο στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την Γ΄ δόση του 2019. Δηλαδή, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί η Δ΄ δόση του 2019 και η Α΄ του 2020.