ΚοινωνίαΑρχείο

Ρωτούσαν ανήσυχοι για το κρουαζιερόπλοιο στο Τολό

To Λιμεναρχείο Ναυπλίου έδωσε διευκρινήσεις, έπειτα από πολλά ερωτήματα που απευθύνονται σε αυτό σχετικά με την ύπαρξη του Κρουαζιερόπλοιου “Seabourn Ovation” με σημαία Μπαχάμες το οποίο βρέθηκε χθες στον Αργολίκό Κόλπο.

Όπως αναφέραμε χθες το βράδυ, το πλοίο δεν είχε σκοπό να δέσει σε κάποιο λιμάνι αλλά είχε προορισμό την βραχονησίδα του Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό κόλπο, στην οποία και βρίσκεται αυτή την στιγμή.

Ο καπετάνιος του πλοίου το οποίο δεν έχει επιβάτες ήξερε για την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού και λόγω των βοριάδων που έπνεαν στο Αιγαίο που έφθαναν τα 8 μποφόρ, αποφάσισε να εισέλθει στα νερά του Αργολικού κόλπου για μερικές ώρες, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει το ταξίδι του.

Όπως αναφέρει το λιμεναρχείο Ναυπλίου σε ανακοίνωσή του:

«Tο πλοίο ευρίσκεται στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου και συγκεκριμένα ΒΒΔ άνεμοι εντάσεως 7-8 BF.

Το ανωτέρω πλοίο είναι κενό επιβατών, επιβαίνει επ’ αυτού μόνο το πλήρωμά του και σύμφωνα με τη δήλωση που υπέβαλε στo Λιμεναρχείο ο πλοίαρχος -κατά τα προβλεπόμενα- είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, το πλοίο με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα αναχωρήσει για τη νήσο Άγιος Γεώργιος του Σαρωνικού Κόλπου».

 

Φωτό: Το Seabourn Ovation σε παλιότερο ταξίδι του στο Ναύπλιο.