ΚοινωνίαΑρχείο

1.100 προσλήψεις στον ΕΟΔΥ για τη στελέχωση των Κινητών Ομάδων Υγείας

Σε προσλήψεις 1.100 ΔΕ και ΠΕ για τη στελέχωση των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Ειδικού Σκοπού προχωράει άμεσα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ «οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαρκείας τριών (3) μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο».

Οι προσλήψεις αφορούν:
Α) πεντακόσιες (500) θέσεις ΔΕ νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
Β) πεντακόσιες (500) θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
Γ) εκατό (100) θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον ΕΟΔΥ, ως φορέα υλοποίησης. Η πρόσκληση θα αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του ΕΟΔΥ και στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μέχρι την πλήρωση όλων των θέσεων εργασίας. 
 Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όπως ορίζεται στην προκήρυξη, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ο ΕΟΔΥ θα προβεί άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ ξεκινούν να λειτουργούν από σήμερα 8.4.2020, εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα τη μίσθωση έως πεντακοσίων (500) οχημάτων και προμήθεια καυσίμων για τις μετακινήσεις των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού και επιπλέον: 

  • Προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
  • Προμήθεια και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.
  • Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των ΚΟΜΥ, Ειδικού Σκοπού.
  • Εκπαίδευση δύο χιλιάδων (2.000) νέων επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και χιλίων (1.000) μελών ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
  • Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για τους σκοπούς των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό εκατό (100) νέων στελεχών, το οποίο θα εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό.
  • Αξιολόγηση της δράσης. Η αξιολόγηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τη δράση, όσον αφορά στις διαδικασίες, στην επίτευξη των στόχων και σε ειδικές ανάγκες που αφορούν σε προσωπικό, θα εξετάσει ποια στοιχεία μπορούν να συμπεριληφθούν και με ποια μορφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
  • Συνδρομή τεχνικού συμβούλου για την αρωγή του ΕΟΔΥ στις διαδικασίες πρόσληψης και διαχείρισης του προσωπικού της εν λόγω δράσης.