ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

«Φρένο» Χαρδαλιά σε Κωστούρο, Χρόνη, Γεωργόπουλο. Κανένας Δήμος δεν θα κάνει delivery το Άγιο Φως

Έκοψε απότομα τον βήχα όσων δημάρχων δήλωσαν πως θα μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι το Άγιο Φως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ενημερώθηκε για την πρόθεση αρκετών Δήμων με πρώτο αυτόν Αργυρούπολης – Ελληνικού, να μεριμνήσουν ώστε το Άγιο Φως να φτάσει πόρτα πόρτα σε όλους τους κατοίκους, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μια κίνηση που θα δείξει “το κακό παράδειγμα”.

Χαρακτηριστικά ο υφυπουργός σημείωσε πως χιλιάδες εργαζόμενοι και εθελοντές θα ξεχυθούν στον δρόμο για να μοιράσουν το Άγιο Φως και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και το πλάνο πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα τόνισε πως ήδη ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε πως δεν θα επιτραπεί στους Δήμους να προχωρήσουν ένα τέτοιο πλάνο.

Νωρίτερα, κάθετα αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Αττιτκής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ.

Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως, λόγω της απόφασης περί λειτουργίας των Εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου από κλιμάκιο του Δήμου.

Το ίδιο συνέβη και με τρεις από τους τέσσερις Δήμους της Αργολίδας, καθώς Δημήτρης Κωστούρος, Τάσος Χρόνης και Γιάννης Γεωργόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα πως θα κάνουν το ίδιο. Τελικά όμως θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Χρόνης, το Άγιο Φως, η άρνηση Χαρδαλιά και οι κουτοί που έβγαλαν χολή