ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Χρόνης, το Άγιο Φως, η άρνηση Χαρδαλιά και οι κουτοί που έβγαλαν χολή

Με μια αναλυτική δήλωσή του, και αφού είχε πρώτα αποκαλύψει μέρος του σχεδίου του, ο Τάσος Χρόνης αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει σε κανέναν δήμο να μοιράσει το Άγιο Φως στους δημότες του, η οποία ανακοινώθηκε δια στόματος του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου εκθέτει την προσωπική του άποψη πάνω στο θέμα αλλά σχολιάζει και κάποια πικρόχολα σχόλια που διάβασε στα social media, πιθανώς από πολιτικούς του αντιπάλους.

Το σχόλιο – παρέμβαση Χρόνη:

«Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πολύ καλά ότι ούτε θα χρησιμοποιούσα, ούτε θα μπορούσα βέβαια να χρησιμοποιήσω την κάθε θρησκεία για πολιτικούς λόγους ποσό μάλλον την δική μας. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν με τους μεγάλους σταυρούς. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι σε κάθε πολιτική συγκυρία ελεγα και λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι και δεν αλλάζω αναλόγως με το ποιος κυβερνά . Αυτό λοιπόν που σκέφτομαι τώρα είναι ότι η μεχρι τωρα πορεία αντιμετωπισης της υγειονομικής κρίσης δείχνει να πηγαίνει καλά και μάλιστα με επιπονα και δύσκολα μέτρα για μια κυβέρνηση. Επίσης η πειθαρχία των πολιτών είναι σχεδόν καθολική και πολυ σοβαρή , σε αυτό μάλλον βοηθησε και η προηγούμενη άσχημη κατάσταση σε ευρωπαϊκές χωρες.

Ξαναλέω ότι η πρόταση για το Άγιο Φώς ήταν πρόταση σοβαρής διαχείρισης από τους δημάρχους.

Από τους ίδιους ανθρώπους που σε μια βραδιά έπρεπε να δουλέψουν ΟΛΕΣ τις δημοτικές υπηρεσίες με το μισό προσωπικό. Από τους ίδιους ανθρώπους που σε μια βραδιά έπρεπε να διαχειριστούν μια κοινωνία σε πλήρη αναστολή εργασίας, άρα και έλλειψη χρημάτων. Από τους ιδιους ανθρώπους που σε μια βραδιά έπρεπε να αλλάξουν τον σχεδιασμό της πορείας ενός Δήμου και των δημοτών τους. Από τους ίδιους ανθρώπους που σε μια βραδιά έπρεπε να φτιάξουν κοινωνικές δομές και να βοηθήσουν Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, Αστυνομία, λιμενικό και όποιον άλλο ζητήσει βοήθεια ειτε υλική ειτε ψυχολογικοί. Και φυσικά από τους ίδιους ανθρώπους που θα κληθούν να δουν κατάματα την επόμενη δύσκολη μερα!
Ε! Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαχειριστούν 5 άτομα σε πλήρη τάξη και με όλα τα μέτρα προστασίας να μεταφέρουν (και όχι να κάνουν delivery) το Άγιο Φώς.

Η επίσημη πολιτεία ειναι η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση άρα λοιπόν εφόσον ειπωθούν πράγματα από επίσημα χείλη, εμείς θεσμικά πρεπει να τα ακολουθήσουμε.

Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, δεν σημαίνει ότι είναι όλα σωστά. Θα κριθούν οταν έρθει η ώρα. Και όταν έρθει η ώρα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ!
Με ηρεμία, νηφαλιότητα και προστασία θα βρεθεί λύση για όλους και για όλα. Αυτό κρατήστε το.

Υ.γ. αυτούς που πανηγυρίζουν και καλά γιατί νομίζουν ότι χάσαμε εμείς οι δήμαρχοι που ανακοινώσαμε τον σχεδιασμό μας κάτι ( κ φυσικά εννοούν πολιτικά) ειναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν υπάρχει αιρετός που νομίζει ότι επηρεάζει κόσμο 3 χρονια πριν τις εκλογές σε τέτοια θέματα, δεν ξέρει από εκλογές!

Αυτό απλα για τους κουτους που έβγαλαν χολή χωρίς επιχειρήματα».