ΡεπορτάζΑρχείο

Και στο Ναύπλιο ερευνούν επαφές του κρούσματος που πέρασε από το Νοσοκομείο Άργους

Ιχνηλάτηση όσο το δυνατόν περισσότερων επαφών του νέου κρούσματος που πέρασε από το Νοσοκομείο Άργους και ήταν ασυμπτωματικό, αλλά διαγνώστηκε τελικά θετικό στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει επίσημη ενημέρωση για τις επαφές.

Ο anagnostis.org επικοινώνησε με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Άργους κα Μαρία Σαρίδη, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής είναι θετικός και πρόσθεσε ότι δεν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Άργους, ότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον σε νοσοκομείο αναφοράς.

Πρόσθεσε δε, ότι το Νοσοκομείο του Άργους συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες από πολλές πλευρές αναφέρουν ότι μέρος του προσωπικού του Νοσοκομείου είναι σε καραντίνα, αφού δεν ήταν εξ αρχής γνωστό ότι ο ασθενής που επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα για να νοσηλευτεί στην ουρολογική κλινική είναι θετικός.

Από τους υπεύθυνους υγείας πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία σχετικά με τις επαφές του ασθενούς.

Όλες οι πληροφορίες ωστόσο συγκλίνουν ότι ο ασυμπτωματικός ασθενής είχε επισκεφθεί, πριν διαγνωστεί θετικός, και χώρο εκτός του νοσοκομείου Άργους, στον οποίο βρίσκονται και άλλοι ασθενείς, ενώ ερευνώνται και επαφές στον επαγγελματικό χώρο συγγενούς του.

Η έρευνα των επαφών του νέου κρούσματος γίνεται και στην περιοχή του Ναυπλίου. Έτσι, εκτός από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Άργους, γίνονται τεστ ανίχνευσης του covid 19 και στις υπόλοιπες επαφές του.

Εντωμεταξύ, από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ανακοινώθηκε ότι στην εντατική βρίσκονται 8 κρούσματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα φτάνουν τα 22.