ΕργασίαΑρχείο

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Έτοιμο έχει το Υπουργείο Εσωτερικών το σχέδιο προκήρυξης για τις 2.900 μόνιμες θέσεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το Σχέδιο πιθανότατα πριν το Πάσχα θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ, για την οριστικοποίηση της προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 9.4.2020  λήγει η προθεσμία για σχετικές διορθώσεις των δήμων στην πλατφόρμα, ωστόσο η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει προθεσμία μίας εβδομάδας, έως την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr πρόκειται να προκηρυχθούν -369 θέσεις ΠΕ,  -729 θέσεις ΤΕ, -634 θέσεις ΔΕ και -1.177 θέσεις ΥΕ στο σύνολο της χώρας.

Όσον αφορά στην Πελοπόννησο αυτό μεταφράζεται σε 17 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπ/σης, 89 θέσεις Τεχνολογικής Εκπ/σης, 52 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και 137 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπ/σης. 

Αναλυτικά ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, περιφερειακή ενότητα και δήμο έχουν ως εξής:

Προσλήψεις 01

Προσλήψεις 02

Προσλήψεις 03

Προσλήψεις 04

Προσλήψεις 05

Τέλος σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  θα λάβουν την ειδική μοριοδότηση των 17 μορίων Χ 84 μήνες για το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχθούν, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται στην στήλη με ή χωρίς εμπειρία. 

Η εντοπιότητα δεν προτάσσεται της ειδικής εμπειρίας όπως ακριβώς περιγράφεται και στο νόμο 4583/2018.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΣ, θα σταλεί άμεσα στους δήμους η  ειδική φόρμα που θα συμπληρώσουν οι φορείς για την πιστοποίηση της εμπειρίας των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα.