ΟικονομίαΑρχείο

Το τρένο σε Ναύπλιο και Άργος. Τί θα γίνει με τις 70 αφύλακτες διαβάσεις – Αλλάζει όψη και η παραλιακή ζώνη της Κορινθίας

Στην τελική ευθεία για να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, βρίσκεται ο ΟΣΕ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Άκη Γκάτζιου, αναφορικά με το πρόβλημα των αφύλακτων διαβάσεων στις οποίες στο παρελθόν είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, απάντησε:

Το κρίσιμο ζήτημα είναι οι 70 και πλέον αφύλακτες διαβάσεις. Αυτό το θέμα μελετάται ήδη και θα τακτοποιηθεί. Δεν θα ξανάρθει το τρένο στο Ναύπλιο, με αφύλακτες διαβάσεις.

Αναφορικά δε, με την χαμηλή επιβατική κίινηση που υπήρχε στο παρελθόν αποτελώντας έναν από τους παράγοντες που έπαψε να λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή, ο περιφερειάρχης απάντησε στο anagnostis.org

Η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει και οικονομική υποστήριξη της γραμμής.

Ο Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, οριστικοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στην Τρίπολη τον Μάιο, όπου θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία του τρένου μέχρι το Ναύπλιο, αλλά και το θέμα της ανενεργού μετρικής γραμμής στην παραλιακή Κορινθία.

Ήδη ο ΟΣΕ ολοκληρώνει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη σύσκεψη του Μαΐου στην Τρίπολη, πρόσθεσε ο κος Νίκας.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια διαθέτει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τη συντήρηση της γραμμής, γιατί έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και βανδαλισμοί από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, ώστε να ξανασφυρίξει το τρένο.

Παράλληλα ο κος Νίκας αναφερόμενος στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι είπε:

Ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ θα δώσει στην περιφέρεια τα 55 χιλιόμετρα της ανενεργούς σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι. Θα αλλάξει η παραθαλάσσια ζώνη της Κορινθίας σε όλη αυτή την έκταση. Η περιφέρεια θα κάνει τις μελέτες σε συνεργασία με τους δήμους.
Με το έργο αυτό θα βελτιώσουμε εντυπωσιακά όχι μόνο την ποιότητα ζωής, αλλά και την εικόνα ολόκληρου του νομού Κορινθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στις άγονες γραμμές θα ενταχθεί το δρομολόγιο Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο