Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κορωνοϊός: Τι έκανε ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ για να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες

Μπούνος ΔΟΚΟΙΠΑΝ Κοινωνική πολιτική

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.) Γιάννης Μπούνος ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Οργανισμός στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού:

«Όπως γνωρίζετε η  επιδημία του κορονοϊού, η οποία έχει πλήξει όλο τον κόσμο , καθώς  και επιπτώσεις της δεν άφησαν ανεπηρέαστο  τον τόπο μας. Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  Ναυπλίου ( Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ) αναγκάστηκε να αναστείλει , σύμφωνα με τις επιταγές της πολιτείας , την λειτουργία τμημάτων του ( Νηπιακοί και βρεφονηπιακοί  Σταθμοί , Κ.Α.Π. Η.) . Το Κ.Η.Φ.Η. συνέχισε να λειτουργεί χωρίς την φυσική παρουσία των μελών του καθώς τα μέλη του συμμορφώθηκαν ως προς τις προτροπές των ειδικών για παραμονή στις οικίες τους.

Όμως συνέχισε την συνταγογράφηση των φαρμάκων των μελών και την παροχή νοσηλευτικών παροχών.

Το Βοήθεια στο Σπίτι συνέχισε να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στα 75 μέλη του.

Η εμβάθυνση της κρίσης  όμως προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ευαίσθητη Ηλικιακή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας , την οποία εξυπηρετεί ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. , και κατέστησε πιο επιτακτική  την παραμονή των Ηλικιωμένων στα σπίτια τους. Έτσι  η κάλυψη βασικών αναγκών, συνταγογράφιση και αγορά φαρμάκων, προμήθεια βασικών  εφοδίων από τα σούπερ μάρκετ κ.λ.π. , δυσκόλεψαν πολύ, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους χωρίς οικογενειακό υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η παρέμβαση της πολιτείας ,με την εγκύκλιο 18659/17-3-2020 για την ενίσχυση του προγράμματος ‘’ Βοήθεια στο σπίτι ‘’ , η οποία αγκαλιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο  ,τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής  κ.  Μπαρού Ραφαήλ ( κέντρο Κοινότητας  και Κοινωνικό  Ιατρείο )    προσπάθησε να θεραπεύσει αυτά τα προβλήματα . 

Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ως φορέας υλοποίησης της δράσης  ενεργοποιώντας  το σύνολο των υπαλλήλων του, με εξαίρεση αυτούς που έκαναν χρήση της Αδείας Ειδικού σκοπού, προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

Οι αριθμοί αυτοί είναι:

Για τις Δημοτικές ενότητες Ναυπλίου και Ασίνης:
– 2752029473 – Βοήθεια στο σπίτι
– 2752099424 – Κ.Η.Φ.Η
– 2752023513 – Κ.Α.Π.Η.

Για τις Δημοτικές Ενότητες Ν. Τίρυνθας και Μιδέας:
2752360108 – Βοήθεια στο Σπίτι, Παράρτημα Μιδέας

Exit mobile version