ΡεπορτάζΑρχείο

Το σημερινό doodle της Google αφιερωμένο σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Το σύνθημα “Μένουμε χωράφι …για να έχουμε στο ράφι” αποτελεί έμπνευση ενός γεωπόνου-αγρότη από το Ζευγολατιό Κορινθίας, του κ. Θανάση Περαχωρίτη. Ο κ. Περαχωρίτης καλλιεργητής νωπών κηπευτικών, σουλτανίνας, πυρηνόκαρπων κ.ά. ο ίδιος, εμπνεύστηκε το σύνθημα αυτό, παραφράζοντας την προτροπή του υπουργείου Υγείας “Μένουμε Σπίτι”.

Δεδομένου ότι ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του αγρότες και γεωπόνοι δεν μπορούσαν να μείνουν σπίτι, παρά έπρεπε να συνεχίσουν τη δουλειά τους στις καλλιέργειες ώστε να μην μείνουν τα ράφια από νωπά λαχανικά και φρούτα, τρόφιμα δηλαδή, τα οποία εκτός των άλλων, προσφέρουν βιταμίνες στον ανθρώπινο οργανισμό και υποστηρίζουν βασικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μένουμε χωράφι

“Σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, σας ευχαριστούμε”, γράφει σήμερα η Google αναγνωρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο την προσφορά αυτών των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, αγροτικού και κτηνοτροφικού, αφιερώνει το Doodle σ’ αυτούς, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους, τη δουλειά τους μέσα στην πανδημία. Μετά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους σε Σώματα Ασφαλείας και Πολιτική Προστασία, η Google αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην επάρκεια τροφίμων στις κεντρικές αγορές. 

«Σήμερα, λοιπόν, ας σκεφτούμε όλοι ότι για να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς από τον Covid-19 στο σπίτι μας πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που συνεχίζουν να δουλεύουν στις καλλιέργειές τους, ακούραστοι ώστε να βρίσκουμε φαγητό στο πιάτο μας. Ειδικά τώρα, κατά τη διάρκεια του lockdown», όπως γράφει η Google στην ανακοίνωσή της, «οι ήρωες αυτοί παραμένουν στην πρώτη γραμμή ώστε εμείς να είμαστε προστατευμένοι στα σπίτια μας. Σήμερα, η Google αφιερώνει το doodle της στους αγρότες οι οποίοι μας βοηθούν να επιβιώσουμε από τη πανδημία που έφερε τις ζωές μας πάνω κάτω.

Έχει γίνει σημαντικό τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να εκτιμήσουμε και υποστηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την δουλειά τους, να φέρνουν φαγητό στο πιάτο μας. Ενώ ο Covid-19», συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο κολοσσός του διαδικτύου, «συνεχίζει να χτυπά κοινότητες σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Ξεκινήσαμε μια σειρά Doodle για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Σήμερα λοιπόν θα θέλαμε να πούμε: Σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»!!!