ΡεπορτάζΑρχείο

Τι ετοιμάζει το λιμεναρχείο Ναυπλίου γι’ αυτούς που… ξεψάρωσαν με τον καλό καιρό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι από το λιμεναρχείο Ναυπλίου στα πλάισια των μέτρων για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

Από την στιγμή που ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 488 έλεγχοι στην ξηρά και έχουν καταγραφεί 18 παραβάσεις, έχοντας επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανά περίπτωση.

Να σημειωθεί πως στα πλαίσια των μέτρων που έχουν επιβληθεί, δεν επιτρέπονται τα μπάνια στη θάλασσα, η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Γι’ αυτό τον λόγο και με αφορμή την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οι λιμενικοί αναμένεται να εντείνουν τους ελέγχους τους τις επόμενες ημέρες στις παραλίες, έχοντας μεριμνήσει επιχειρησιακά γι’ αυτούς τους λίγους που δεν συμμορφώνονται και επιμένουν να παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την δική τους προστασία.

Ήδη το Σάββατο υπήρξε κινητοποίηση των λιμενικών όταν έφτασε η πληροφορία ότι κάποιος παρά την απαγόρευση κολυμπούσε στην Καραθώνα. Παρόλα αυτά όταν έφτασε το όχημα του λιμενικού ο κολυμβητής είχε εξαφανιστεί. Από την Κυριακή οι λιμενικοί -σύμφωνα με πληροφορίες- θα κάνουν συχνές περιπολίες και στις ακτές.