ΆρθροΑρχείο

Η ορθοδοξία έχει τους δικούς της κανόνες

Η διάχυση λειτουργίας το πρωί της Κυριακής, από αγνώστου προέλευσης πηγή σε όλη την πόλη λογικό ήταν να κάνει κάποιους να «χάσουν τον ύπνο τους». Όλους εκείνους που έβλεπαν με καλό μάτι το φίμωμα του Θείου Λόγου. Όποιος κι αν πέτυχε να ακουστεί η Κυριακάτικη Λειτουργία από την μια άκρη της πόλης έως την άλλη, πέτυχε να μας υπενθυμίσει πως χωρίς τον Λόγο του Ιησού η ζωή μας θα είναι κενή και προσηλωμένη μόνο στον υλισμό και την κοσμικότητα.

Τους δύσκολους αυτούς καιρούς με τον κορωνοϊό να θερίζει ανθρώπους ο άνθρωπος στρέφεται και πάλι στον Θεό, παρακαλώντας τον να τον προστατέψει και να δώσει φώτιση στους γιατρούς και στο ιατρικό προσωπικό να φροντίσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους ασθενείς και τους επιστήμονες να τους φωτίσει να καταλήξουν σύντομα σε θεραπεία.

Αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα, διαισθάνομαι πως προφανώς να ήθελε να ενισχύσει ο όποιος σκέφτηκε να μεταφέρει με ηχεία τον Λόγο του Κυρίου. Η ομαδική εκπομπή αποσκοπούσε στην ενίσχυση της ομαδικότητας και της παρηγοριάς, πως από κοινού οι Χριστιανοί, δεν ξέρω για τους Αλλόθρησκους, προσευχόμαστε για την υγεία της ανθρωπότητας, της οικουμένης.

Μερικοί βέβαια βρήκαν την ευκαιρία να μου επιτεθούν ακόμα και προσωπικά για τις απόψεις. Αν όμως αυτοί θέλουν να σέβομαι εγώ τις απόψεις και τα πιστεύω τους ας σεβαστούν πρώτα τα δικά μου. Αισθάνομαι πράγματι εμφορούμενος από την χριστιανοσύνη και ως Χριστιανός ακολουθώντας τον δρόμο που ακολουθεί ο Κύριός μου προς τον Γολγοθά θα ακολουθήσω τον δικό μου, όσο βαρύ κι αν είναι το φορτίο του «σταυρού» μου.

Ας είστε λοιπόν με εκείνους που είναι «και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες» (Θουκυδίδης) – (τολμηροί πέρα από τις δυνάμεις τους, ριψοκίνδυνοι εν γνώσει τους και αισιόδοξοι στις δυσκολίες)- κι όχι με εκείνους που πίσω από ανωνυμίες εξαπολύουν δηλητηριώδη βέλη κατά πάντων.

* Ο Ανδρέας Σαρρής είναι τοπικός σύμβουλος Άργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: