1229 οικογένειες στη Λακωνία θα πάρουν τρόφιμα Μ.Τρίτη και Μ. Τετάρτη

Την Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη 14 και 15 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η διανομή ταυτόχρονα σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ειδών διατροφής στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η διάθεση των προϊόντων για λόγους δημόσιας υγείας θα γίνει με αποστολή κατ’οίκον των προϊόντων τα οποία θα δοθούν σε μεγάλες ποσότητες αναλογικά με τα μέλη της κάθε ωφελούμενης οικογένειας.

Καλούνται επομένως οι δικαιούχοι να είναι κατά τις ημέρες 14 και 15 Απριλίου και κατά τις ώρες που θα τους σταλεί ειδοποίηση με SMS στο χώρο κατοικίας τους ώστε να παραλάβουν τα προϊόντα.

Τα είδη τροφίμων που θα διατεθούν είναι:
α) Είδη παντοπωλείου:
· αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ψωμί για τοστ, καφές, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ρύζι κίτρινο, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, φασόλια
· Γαλακτοκομικά προϊόντα: γάλα εβαπορέ, τυρί φέτα
β) Οπωρολαχανικά: πατάτες, πορτοκάλια, τομάτες, κρεμμύδια,
γ) Νωπό Κρέας: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, νωπό κοτόπουλο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, επισημαίνεται θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, στο χώρο κατοικίας τους. με την επίδειξη του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν βρεθεί, παρά τις ειδοποιήσεις με SMS θα μπορεί να παραλάβει κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους της διανομής σε άλλη ώρα.

Η διανομή αυτή υλοποιείται στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) και θα υποστηρίξει εν όψει του Πάσχα τις αδύνατες οικονομικά οικογένειες της ΠΕ Λακωνίας που είναι δικαιούχοι του προγράμματος με τη διάθεση τροφίμων.

Οι ωφελούμενες οικογένειες στην ΠΕ Λακωνίας ανέρχονται στις 1.229.

Η Υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου ΤΕΒΑ για την ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ τηλ.επικ. 2731363234
Ο Υπεύθυνος Αποθήκης: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τηλ. επικ. 2731363333