ΡεπορτάζΑρχείο

Συνελήφθησαν είκοσι επτά άτομα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.4.2020 έως και χθες (14.4.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε (403) άτομα, εκ των οποίων (282) ήταν ημεδαποί και  (121) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε (344) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν (51) άτομα, από τα οποία (28) ήταν ημεδαποί και (23) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν (27) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

– (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-(3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
– (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
– (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
– (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
– (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
– (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
– (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
– (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.
– (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
– (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
– (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  
– (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:
-από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου,  (3) περιπτώσεις κλοπών σε περίπτερα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 6.4.2020 έως την 13.4.2020 στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 21 και 39 ετών, αντίστοιχα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά (71) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.