ΕλλάδαΑρχείο

Επιπλέον μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Διπλασιασμό προστίμων και σαρωτικούς ελέγχους για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε», σημειώσε.

Είπε ακόμα ότι «οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει».

Τα δυο επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

  1. Από το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
  2. Ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη) θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Όποιο βρεθούν να κάνουν κατάχρηση θα του επιβάλλεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.