ΚοινωνίαΑρχείο

Δεν είχε κορωνοϊό η 39χρονη που πέθανε από τη δομή προσφύγων της Ερμιονίδας

Αρνητικό βγήκε το δείγμα της 39χρονης Κονγκολέζας η οποία διέμενε στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι και η οποία πέθανε τη νύχτα της Ανάστασης, βάζοντας σε σκέψεις άπαντες για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ της κοινότητας των μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. Το ότι η γυναίκα δεν είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό αποκαλύψαμε πρώτοι από το πρωί της Δευτέρας.

Οι φόβοι επαληθεύτηκαν τελικά αλλά όχι για την άτυχη γυναίκα η οποία πέθανε από άλλα αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παιδιά της εκλιπούσης, υποστηρίζουν πως η μητέρα τους παρουσίαζε συχνά φαινόμενα επιληψίας, προφανώς από όγκο στον εγκέφαλο, αλλά δεν τις χορηγούντο φάρμακα. Μάλιστα λέγεται πως το ασθενοφόρο δεν δέχτηκε να πάρει μαζί του τον μεγαλύτερο γιο ο οποίος ξέρει καλά αγγλικά προκειμένου να μπορέσει να συνεννοηθεί με τους γιατρούς του Νοσοκομείου στο οποίο μετεφέρετο.

Όσο για τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν, αυτά αφορούν δύο Σομαλούς που διέμεναν στην εν λόγω δομή, μια έγκυο γυναίκα 28 ετών και έναν 19χρονο. Και οι δύο είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλο λόγο και επιβεβαιώθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθησαν, με πρωτοβουλία του νοσοκομείου. Κανένας από τους δύο δεν παρουσιάζει συμπτώματα του Covid-19. 

Το αρνητικό τεστ της 39χρονης εκλιπούσας και το νέο κρούσμα του 19χρονου Σομαλού, για το οποίο πρώτοι εμεις σας ενημερώσαμε, επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο και από τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος: «Πριν από λίγο ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και την Διοικήτρια του Γ. Ν. Άργους, ότι βγήκε θετικό το δείγμα του νεαρού άνδρα και αρνητικό της γυναίκας που απεβίωσε από τη δομή του ξενοδοχείου Γαλαξία».